Rănit după ce a încercat să aprindă o petardă

Un tânăr de 17 ani, din Sălsig, a ajuns la spital în noaptea de Revelion, cu răni provocate de petarde. Din cauza leziunilor suferite la mâini a fost necesară internarea acestuia. Din primele verificări efectuate poliţiştii au constatat că tânărul a achiziţionat mai multe dispozitive pirotehnice de pe un site, iar incidentul în care a fost rănit s-a produs în momentul în care ar fi încercat să aprindă o petardă. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Alte trei persoane au fost depistate în noaptea dintre ani de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei în timp ce aveau asupra lor materiale explozive. Pe numele acestora poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsuri legale.

Polițiștii maramureșeni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că minorilor le este interzisă utilizarea articolelor cu conținut pirotehnic şi că, mai mult, utilizarea acestora poate produce vătămări corporale cu consecințe dintre cele mai grave. Pe lângă acest pericol la care se expun, orice operaţiune cu astfel de articole efectuată fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.