RĂMAS BUN! La despărțirea de profesorul Lascăr Pană, creatorul Minaurului

RĂMAS BUN! La despărțirea de profesorul Lascăr Pană, creatorul Minaurului

Profesorul Lascăr Pană a fost înmormântat azi la Cimitirul Municipal de pe Bulevardul Unirii din Baia Mare. Antrenorul emerit a pierdut lupta cu viața la 83 de ani, la câteva zile de la aniversare.
 Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu lui Lascăr Pană au putut face acest lucru și în cursul zilei de ieri, când sicriul cu trupul neînsuflețit al antrenorului emerit a fost depus în holul sălii sporturilor din Baia Mare care îi poartă numele. Aseară acolo a avut loc slujba de priveghi, iar azi, la amiază, slujbade înmormântare.

 Înhumarea a avut loc în Cimitirul Municipal. Numeroși băimăreni care au dorit să-i aducă un ultim omagiu au trecut pragul sălii sporturilor. Și autoritățile județene și locale au adus un ultim omagiu profesorului emerit Lascăr Pană, o stea a handbalului băimărean și național. Fondatorul Minaurului a ieșit din teren la numai trei zile după ce împlinise venerabila vârstă de 83 de ani, lăsând în urma sa tristețe.

Reprezentanții executivului Consiliului Județean au depus, la sala sporturilor, o coroană de flori și au scris mesaje în cartea de condoleanțe deschisă în memoria celui care a fost Lascăr Pană. De asemenea, Consiliul Local Baia Mare a aprobat ieri un proiect de hotărâre privind  alocarea de la bugetul local a sumei de 15.000 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de pompe funebre pentru funerariile antrenorului emerit Lascăr Pană, cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.