BUNĂTĂȚI PENTRU IARNĂ: Gospodinele au început să își umple cămările cu zacuscă și murături

BUNĂTĂȚI PENTRU IARNĂ: Gospodinele au început să își umple cămările cu zacuscă și murături

 Când vine vorba de pregătirile pentru iarnă, gospodinele din Sighet sunt foarte atente să nu le lipsească nimic din cămară. Zacuscă de tot soiul, castraveți, gogonele și gogoșari sunt doar câteva dintre produsele conservate pentru anotimpul friguros.

Sighetencele aleg cu grijă cele mai proaspete legume și parcă se întrec în găsirea celor mai bune rețete.
„Anul acesta mă aprovizionez cu vinete și ardei copți. Îi punem în congelator și iarna numai scoatem și mâncăm. Ne aprovizionăm cu toate bunătățile. Facem și zacuscă: cu vinete, cu hribi, cu de toate. Am pus și castraveți și o să mai pun, cu tot ce apare nou”, a explicat o sigheteancă.
„Pentru iarnă mă aprovizionez cu tot felul de verdețuri, am făcut zacuscă și mai vreau să fac. Am pus și murături, castraveți și gogoșari, am și o rețetă specială. Legume la congelat nu pun, nu prea sunt adepta acestor metode, mai bine le pregătesc proaspete”, a arătat o altă sigheteancă.
„Am pus murături după rețeta bunicii. Am mai pregătit zacuscă de vinete”, a spus o tânără.
Cămările unora dintre sighetence sunt deja aproape pline. Altele se vor umple în săptămânile care vin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.