Racordarea gratuită la gaze și energie a dus la cereri greu de onorat de distribuitori

Legislația care prevede gratuitatea racordării pentru orice consumator, intrată recent în vigoare, va fi schimbată, a declarat la Digi24 ministrul Energiei, Virgil Popescu. El a spus că brusc a apărut un interes pe racordări de energie electrică pe putere mult mai mare decât consumă o unitate locativă, iar distribuitorii de energie electrică și gaze au ajuns în fața unui blocaj pentru că nu pot onora aceste cereri.

Astfel, racordarea la gaze și energie nu va mai fi gratuită pentru toată lumea. Imediat după ce a intrat în vigoare noua legislație care prevede gratuitatea racordării pentru orice consumator, distribuitorii de energie electrică și gaze au fost asaltați de cereri pe care nu le pot onora, mai ales că lucrările ar urma să fie suportate, într-o primă fază, de aceștia.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că s-a ajuns la această situație după ce, înainte de alegerile parlamentare de anul trecut, a fost aprobată „ușor populist” în Parlament această așa-zisă racordare gratuită pentru toți consumatorii.

Citește continuarea pe digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.