Răbdarea profesorilor a ajuns la final. Dascălii vor continua seria protestelor începând din 15 noiembrie

Răbdarea profesorilor a ajuns la final. Dascălii vor continua seria protestelor începând din 15 noiembrie

 Rabdarea dascalilor a ajuns la final. Oficialii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat ca incepand de luni, 15 noiembrie vor picheta zilnic Ministerul Educatiei, asta ca masura pentru conditiile de austeritate pe care angajatii din invatamant sunt obligati sa le suporte, printre care si inghetarea salariilor pentru anul 2012.

 Protestul sindicalistilor  din invatamant care a avut loc ieri in fata Ministerul Educatiei a fost doar inceputul. Acestia sunt determinati ca incepand de  luni 15 noiembrie 2011, sa continue actiunea intre orele 11:00-14:00 . La protest se vor solidariza  Federatiei Sindicatelor  Libere din Invatamant si membrii Federatiei Spiru Haret si ai Federatiei Educatiei Nationale.  Potrivit secretarului general FSLI, Liviu Marian Pop, principala nemultumire a dascalilor este legata de decizia ministrului de a ingheta salariile din invatamant si pe parcursul anului viitor.  Pe lista revendicarilor intra respectarea prevederilor Legii Educatiei Nationale, conform careia Sistemul Educational ar trebui sa primeasca 6% din PIB, incepand cu 1 ianuarie 2012, dar se militeaza si pentru  deblocarea posturilor din unitatile de invatamant.
Sindicalistul Anuta Bizau ne-a declarat ca o alta nemultumire a dascalilor este legata si de deciziile castigate in instanta, insa fara nici un rezulatat concret.  
 Prin protestele de saptamana viitoare se urmareste si respectarea legislatiei in vigoare vizavi de numarul mare de prescolari existent in grupele din toate gradinitele din tara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.