PSD condamna politizarea mediului academic

PSD condamna politizarea mediului academic

Partidul Social Democrat condamnă politizarea mediului academic. P.S.D. susţine că este regretabil ca PDL a dus lupta politica pana la acest nivel, in care si mediul academic are de suferit! Asa intelege PDL sa duca aceasta lupta politica, in momentul in care nu mai are nici un argument pentru a convinge opinia publica, se arată într-un comunicat de presă al P.S.D.

Prin instigari, manipulari si scenarii de culise, s-a ajuns pana la folosirea ca instrument politic si a unor comisii academice. Domnii Funeriu, Miclea si Baba au politizat foarte mult o disputa care ar fi trebuit sa fie clarificata cu rigoare academica, punand in pericol credibilitatea unei intregi institutii – CNATDCU. Astfel de situati sunt de natura a arunca o pata asupra intregului sistem academic doar pentru a se atinge un obiectiv politic, susţin reprezentanţi ai P.S.D.

"Indemnam PDL la respectarea legii si la decenta in atitudinea publica, si ii cerem sa nu mai intervina pentru a politiza si mai mult. Institutiile in drept se vor pronunta in legatura cu toate controversele din prezent, iar singura solutie pe care o avem este aceea de a incerca sa limitam influenta politicului asupra mediului universitar. PDL are o mare problema de credibilitate, dupa pierderea alegerilor locale si inaintea alegerilor interne si se foloseste de aceasta situatie in acelasi mod in care a guvernat in acesti ani – prin ura, instigare, dezbinare si manipulari.", se mai arată în comunicatul de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.