PS Vasile Bizău va oficia mâine Sfânta Liturghie la Bârsana, la biserica greco-catolică cu hramul "Schimbarea la faţă"

PS Vasile Bizău va oficia mâine Sfânta Liturghie la Bârsana, la biserica greco-catolică cu hramul "Schimbarea la faţă"

Misiunea de parinte si pastor sufletesc care i-a fost incredintata in caliate de Episcop al Maramuresului a fost luata in serios de catre Preasfintia sa Vasile Bizau. La inscaunarea sa ca episcop, acesta avea sa spuna ca este la un inceput de drum si ca orice inceput, are nevoie de o perioada de cunoastere a situatiei efective a Bisericii. Iata ca nu mult a trecut de la acea data,  iar Vasile Bizau strabate lacasurile de cult ale Maramuresului Istoric. Maine este asteptat la Barsana unde va fi sarbatorit hramul bisericii “Schimbarea la fata” din localitate.
Preasfintia Sa Vasile Bizau, episcop desemnat de Maramures, va oficia Sfanta Liturghie cu ocazia hramului bisericii greco-catolice din Barsana,”Schimbarea la fata”. Evenimentul este asteptat cu mare bucurie de catre localnicii din zona, cu atat mai mult cu cat Vasile Bizau este un fiu al Maramuresului Istoric. Prea Sfintitul Vasile Bizau a fost inscaunat in 23 iulie, in prezenta miilor de credinciosi si sutelor de slujitori ai altarelor din intreaga tara si strainatate, episcop greco-catolic de Maramures. Tanarul, dar totodata experimentatul episcop, s-a nascut la 14 octombrie 1969, in Dragomiresti, si s-a pregatit pentru preotie in Seminarul din Baia Mare si apoi la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma.
Maine la Barsana sunt asteptate atat oficialitati locale cat si judetene si sunt invitati de asemenea toti cei care doresc sa se uneasca in rugaciune cu proaspatul inscaunat episcop greco-catolic al Maramuresului, Preasfintia Sa, Vasile Bizau.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.