VIDEO | Protest pentru susținerea asistenților personali

Subprefectul Oana-Mihaela Oșanu s-a întâlnit cu liderii sindicali Florin Hossu, președinte Cartel Alfa, filiala Maramureș și Vasile Dârle, președinte Cartel Alfa, filiala Satu Mare, cu care a discutat problemele referitoare la plata drepturilor salariale pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, respectiv angajații DGASPC Maramureș. Subprefectul de Maramureș a precizat că s-au trimis adrese la nivel central și că se așteaptă alocarea resurselor financiare necesare pentru plata drepturilor salariale la rectificarea bugetară.

Protestul liderilor de sindicat continuă în fața Palatului Administrativ din Baia Mare, pe motiv că problema asistenților personali din județ, nu și-a găsit rezolvare. Sindicaliștilor de la Cartel Alfa, Maramureș, li s-au alăturat și reprezentanți de la sindicatul Cartel Alfa, Satu Mare.

Trebuie să ne adaptăm la noile legislații care ni se transmit de la București. Am pregătit șase mașini pe care ne-am pus bannerele cu problemele pe care le avem. NU ne-ar ajunge mașinile ca să exprimăm câte probleme avem în timpul acestei guvernări. Avem alături de noi și pe cei de la Cartel Alfa din Satu Mare, care susțin că la nivel național, problemele sunt acute”, spune Florin Hossu, lider Cartel Alfa,Maramureș.

Am venit să susțin colegii din Maramureș, că și noi în Satu Mare ne confruntăm cam cu aceleași probleme, foarte multe primării nu ne dau niște drepturi care sunt de fapt legale pentru asistenții personali. Mai mult decât atâta, avem o comună unde nu s-au dat salariile deloc, de șase luni de zile. Acești oameni necăjiți, sunt o categorie socială defavorizată, în totalitate. Nu se acodră bani de hrană, vouchere de vacanță. Facem front comun cu Maramureșul,și sperăm să o întindem cu un protest la nivel național”, susține Vasile Dârle, reprezentant sindicatul Cartel Alfa, filiala Satu Mare.

Protestatarii așteaptă o rectificare bugetară și o modificare legislativă care să rezolve o dată pentru totdeauna problemele asistenților personali.

A mai apărut ceva nou. Direcțiile de Asistență Socială din România sunt nefinanțate. Așteptăm această rectificare bugetară ca pe zâna cea bună și sperăm ca acest guvern să facă o rectificare bugetară nu pe două-trei luni, să facă necesarul banilor până la sfârșitul anului.Ne vom continua procesul până când asistenții personali vor avea în conturi banii, până când direcțiile vor avea liniște nu numai pentru salariile lucrătorilor ci și pentru a putea îngriji beneficiarii și, evident, vom fi foarte interesați să urmărim activitatea deputaților  și a senatorilor, pentru că ne dorim o modificare legislativă care să scoată acestă categorie socială din umilire”,susține Florin Hossu.

Protestatarii amenință cu organizarea unor acțiuni de protest, la nivel național.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.