Proprietarii de autovehicule vor putea economisi, începând din noiembrie 2012, peste 100 de euro pe an din bugetul alocat combustibililor

Proprietarii de autovehicule vor putea economisi, începând din noiembrie 2012, peste 100 de euro pe an din bugetul alocat combustibililor

 Proprietarii de autovehicule vor putea economisi, începând din noiembrie 2012, peste 100 de euro pe an din bugetul alocat combustibililor, vor avea maşini mai silenţioase, mai puţin poluante şi vor putea frâna în condiţii mai bune de siguranţă, pe un drum umed. De la 1 noiembrie 2012 anvelopele care vor fi la vânzare vor trebui să fie etichetate, pe clase energetice, de la "A" la "G", la fel ca şi la aparatele electrocasnice.

Etichetele vor conţine informaţii referitoare la clasele de eficienţă a consumului de combustibil, clasele de aderenţă pe teren umed, clasele de zgomot exterior de rulare vor fi cele care vor influentadeciziile utilizatorilor în sensul achiziţionării unor pneuri mai sigure, mai silenţioase şi mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. Măsura va fi introdusă pentru aplicarea în România a Regulamentului Comisiei Europene, Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009, privind etichetarea pneurilor în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil şi alţi parametri esenţiali.
Documentul reglementează furnizarea de informaţii armonizate referitoare la parametrii pneurilor prin intermediul etichetării, în scopul eficientizării consumului de combustibil, îmbunătăţirii siguranţei rutiere şi reducerii semnificative a zgomotului exterior de rulare. Nerespectarea prevederilor legale privind etichetarea pneurilor va fi considerată contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 9.000 lei şi 20.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.