PROMO: Zestrea Maramureșului, ediții dedicate Centenarului

PROMO: Zestrea Maramureșului, ediții dedicate Centenarului

 În perioada următoare emisiunea Zestrea Maramureșului va intra în casele maramureșenilor cu câteva ediții dedicate Centenarului Marii Uniri. Măriuca Verdeș își dorește ca prin aceste emisiuni să fie scoși în evidență oamenii care s-au implicat în perpetuarea identității maramureșenilor.

Realizatoarea emisiunii, Măriuca Verdeș, împreună cu profesorul universitar dr. Mihai Dăncuș le-a făcut o vizită lui Ioan Godja, cunoscut și ca moșu Ou din Văleni, și lui Vasile Deac din Bogdan Vodă care au vorbit despre cum s-au schimbat maramureșenii în ultimii 100 de ani.
”Ne-am gândit că ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea noastră, Centenarul Marii Uniri. În acest an ne-am putut bucura de foarte multe evenimente culturale dedicate acestei sărbători și vom sărbători și prin alte evenimente culturale dar și prin evidențierea unor oameni care sunt dovezi vii și titani ai culturii noastre românești. Ne-am gândit să intrăm într- o poveste reală și să plecăm de la vârsta pe care o sărbătorim, 100 de ani, cu oameni care se apropie de această vârstă” a spus Măriuca Verdeș, realizatoarea emisiunii.
”Într-adevăr, ne apropiem de marcarea a 100 de ani de la Marea Unire iar prezența noastră în casă la Ioan Godja, Ou, este semnificativă pentru că așa cum ai arătat a împlinit 99 de ani, și peste 2 luni va împlini 100. Mi se pare foarte important să se întâmple ceea ce facem aici la Ioan Godja, Ou, pentru că face parte dintr-o veche familie nobilă, familia Godja", a spus Mihai Dăncuș, profesor universitar.
Emisiunea Zestrea Maramureșului  va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și duminică de la ora 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.