PROMO: Introducere în tainele olăritului la emisiunea Zestrea Maramureșului

PROMO: Introducere în tainele olăritului la emisiunea Zestrea Maramureșului
O nouă ediție a emisiunii Zestrea Maramureșului va fi difuzată în această duminică la TV Sighet și îl va avea ca invitat pe Daniel Leș, care ne va introduce în tainele olăritului. Astfel, realizatoarea emisiunii, Măriuca Verdeș ne propune să intrăm în lumea unei îndeletniciri moștenite din străbuni.
„ Lăudăm pe Iisus, bine v-am regăsit la o nouă emisiune Zestrea Maramureșului. Iată că ne bucurăm să intrăm din nou în casele dumneavoastră, după ce un pic de vreme am difuzat câteva reluări. Am venit în casa olarului, unde îi șade omului mai bine decât la el acasă. Să-l găsești în rânduiala lui de zi cu zi. Mulțumim domnului Leș că în sfârșit ne revedem și facem o emisiune pe care am planificat-o acum doi ani”, a declarat Măriuca Verdeș.
Daniel Leș, invitatul acestei ediții, a crescut cu arta. Acesta a îmbrățișat olăritul încă de la vârsta de 5 ani.
„Vom vorbi și despre lut, și despre om, pentru că se aseamănă foarte tare. Dacă ar fi să povestesc despre lut, ar trebui să încep cu ceea ce mulți dintre telespectatorii noștri nu știu, că lutul pe care îl văd ei aici învârtindu-se pe roată are o istorie, a stat de mii de ani acolo în pâmănt, ba mai mult, are și o sacralitate”, spune Daniel Leș.
Emisiunea va fi difuzată la TV Sighet duminică de la ora 16:00 și în reluare vineri, de la ora 22:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.