Proiecte pentru Maramureș ale consulului onorific al Spaniei

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, a făcut a doua vizită de lucru în Maramureș. A solicitat întâlnirea cu eprezentanții Consiliului Județean pentru a discuta despre propunerile sale referitoare la temele stabilite cu ocazia primei vizite.

În cadrul discuțiilor purtate, consulul onorific al Spaniei l-a informat pe vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș despre acțiunile întreprinse de acesta pentru inițierea unor zboruri internaționale din și către Spania, de pe Aeroportul Internațional “Maramureș”, despre identificarea unor posibili investitori în Maramureș în vederea creării unui parc industrial, dar și despre deschiderea pe care Provincia Castellon o are pentru o eventuală înfrățire cu Județul Maramureș.

Consulul onorific al Spaniei, Jose Arnau a precizat că dorește să faciliteze cooperarea dintre România și Spania prin implicarea în activitățile externe ale județului Maramureș, dezvoltarea de relații economice, culturale și sportive, precum și prin încurajarea studiului limbii spaniole în învățământul preuniversitar și universitar românesc.

”Avem posibilitatea de a facilita oferirea unei donații reprezentând cărți de literatură în limba spaniolă, care ar putea fi de ajutor tinerilor din România care studiază limba spaniolă. Totodată, există firme spaniole interesate să investească în Maramureș pentru a crea un parc industrial.”, a declarat  Jose Arnau Uson, consulul onorific al Spaniei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, a precizat că și județul manifestă deschidere în vederea construirii unui parc industrial, însă se impune transmiterea unor solicitări concrete din partea investitorilor spanioli pentru a se putea găsi soluții viabile. Totodată, părțile au convenit că se vor realiza demersuri comune și din partea administrației județene către operatorii de zboruri pentru deschiderea unor linii aeriene spre comunitățile din Spania, unde trăiesc mulți români. În ce privește studiul limbii spaniole, chiar s-a conturat posibilitatea deschiderea unui spațiu de carte, gen «raftul spaniol» în cadrul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.