PROIECTE: Investiții recuperate din fonduri europene

PROIECTE: Investiții recuperate din fonduri europene

 Județul Maramureș va fi implicat, în calitate de partener, în activitatea de management necesară implementării proiectului ”Îmbunătățirea accesului populației din județele Sălaj și Maramureș la servicii medicale de urgență”. 

În luna iulie a acestui an s-a lansat în cadrul POR 2014-2020 un apel pentru proiecte retrospective, existând posibilitatea recuperării din fonduri europene a sumelor investite pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală în Ambulatorii și Unități Primiri Urgențe din cadrul spitalelor, respectiv lucrările de reabilitare/extindere/modernizare aferente acestora. În acest sens, consilierii județeni au aprobat proiectul cu titlul ”Îmbunătățirea accesului populației din județele Sălaj și Maramureș la servicii medicale de urgență”, în vederea promovării spre finanțare în cadrul POR 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 7,72 milioane de lei, iar contribuția județului este de 0,016% din valoarea eligibilă a proiectului. 
”Sunt două proiecte pe care le-am mai discutat și le-am mai aprobat la nivel de depunere în cadrul ședințelor trecute, acum suntem în perioada de precontractare, aprobăm din nou aceste proiecte. Sunt proiecte pentru care eu vreau să felicit în special Ministerul Dezvoltării condus de către domnul vicepremier Paul Stănescu, Ministerul Sănătății condus de doamna Sorina Pintea. Vorbim despre proiecte retrospective finanțate din fonduri europene în această perioadă și sunt sume importante de bani pe care diferite unități spitalicești care au cheltuit bani din fonduri proprii în perioada trecută, ei vor putea recupera din fonduri europene. Sunt proiecte frumoase care merită accesate cu atât mai mult cu cât vorbim despre o co-finanțare insignifiantă din partea Consiliului Județean Maramureș”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea. 
La solicitarea expresă a Ministerului Sănătății, de implicare și sprijin a consiliilor județene în această acțiune, a fost semnat un acord de parteneriat între Ministerul Sănătății (lider de proiect), județul Maramureș, județul Sălaj, Spitalul Județean de Urgență Zalău, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Recuperare Borșa și Spritalul Municipal Sighetu Marmației. În data de 7 septembrie a fost depusă o cerere de finanțare în cadrul apelului de proiecte pe Axa prioritară 8, Ministerul Sănătății având calitatea de lider de proiect. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.