PROIECTE: Autostrada Ploieşti – Braşov e în faza de licitaţie

PROIECTE: Autostrada Ploieşti – Braşov e în faza de licitaţie

 Guvernul va lansa luni licitaţia pentru Autostrăzii Ploieşti-Braşov, care va fi realizată în parteneriat public-privat, estimând că în luna decembrie va fi semnat acordul.

Luni se va lansa licitaţia pentru realizarea Autostrăzii Ploieşti-Braşov în parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile, investitorii români şi străini pot depune ofertele, iar tipul licitaţiei va fi selecţia competitivă. Vor urma negocieri cu investitorii selectaţi, astfel încât în luna decembrie estimăm semnarea acordului de parteneriat public-privat”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă. Autostrada se face după planul din 2002, mai ieftin Studiul de fundamentare pentru Autostrada Ploieşti Braşov, aprobat de Guvern, arată că autostrada va fi construită în Parteneriat Public Privat, prin revenirea la traseul dintr-un studiu de fezabilitate din 2002-2006.
Un studiu realizat ulterior, în 2015, propunea traversarea zonei printr-o serie de tuneluri. Însă Guvernul a renunţat la această variantă, pentru că era cu 600 de milioane de dolari mai scumpă, şi a revenit în schimb la planul din 2002. 
 
Citeste mai mult: adev.ro/pgfzxp

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.