PROIECT SPECIAL ÎN ANUL CENTENARULUI: ”Convoiul Unirii” a ajuns în județul Cluj

PROIECT SPECIAL ÎN ANUL CENTENARULUI: ”Convoiul Unirii” a ajuns în județul Cluj

Momente emoționante au trăit duminică, în Dej, delegații la Marea Unire care au plecat joi din întreg Maramureșul spre Alba Iulia, locul în care cu 100 de ani în urmă s-a înfăptuit Unirea. Locuitorii orașului, oficialitățile locale, copii cu streaguri în mâini și români adevărați cu patriotismul în sânge i-au întâmpinat pe maramureșeni în centrul Dejului, pentru a le ura ”bun-venit” și ”drum bun” pe mai departe, deoarece până la Alba Iulia mai au de parcurs aproximativ 150 de kilometri. 

Despre ”Convoiul Unirii” se vorbește la nivel național în acest moment, proiectul gândit de Consiliul Județean Maramureș fiind unul original și inedit. Delegații Maramureșului sunt întâmpinați cu urale în fiecare localitate prin care trec, iar localnicii îi așteaptă cu bucurie, cântând alături de ei cântece patriotice. Duminică, maramureșenii au poposit la Dej. 
Iată că Dejul face dovadă că aici se simte românește. Nici nu se poate altfel. Nu am crezut ca prin acest proiect să putem să creăm atâta emoție. Ne-am propus să unim comunitățile pe care le parcurgem și care ne primesc cu atâta căldură, cum ați făcut și dumneavoastră, dejenii”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. 
Despre “convoiul Unirii” care a pornit joi din Sighetu Marmației și parcurge distanța de 300 de kilometri până la Alba Iulia, pentru a ajunge la parada care va fi organizată de Ziua Națională a României în Anul Centenar s-a auzit în întreaga țară. 
Este un proiect gândit de Consiliul Județean Maramureș și finanțat de Comitetul Interministerial pentru Centenar, aflat sub cupola Ministerului Culturii și Identității Naționale, care a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate inițiative gândite pentru anul în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire. 
Maramureșenii și românii din dreapta Tisei, care s-au alăturat delegației ce a pornit spre Alba Iulia sunt primiți cu urale, cu steaguri și aplauze prin toate localitățile prin care ajung. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.