VIDEO | Proiect pentru construirea unei noi secții de Psihiatrie la Spitalul Municipal Sighet

Primăria Sighet a depus un proiect la Compania Națională de Investiții ce vizează construrea unui corp de clădire nou, în incinta Spitalului Municipal Sighet, destinat unei Secții de Psihiatrie care să găzduiască 200 de paturi.

Proiectul a fost depus prin Programul Național de Construcții de Interes Public, subprogramul „Unități Sanitare” obiectivul de investiții „Construire Secție Psihiatrie – 200 paturi în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmației.”În prezent secția de psihiatrie din cadrul spitalului municipal este adăpostită de clădiri cu o vechime de peste 100 de ani, clădiri care pe lângă faptul că prezintă mari deficiențe, nu pot asigura circuitele clinice necesare cerințelor și normativelor de astăzi.

Am depus acest proiect în luna decembrie, când am fost timp de o săptămână în București. Urmează să intre în faza de proiectare, după care urmează să stabilim indicatorii tehnico- economici. Locația e satabilită în interiorul spitalului, pe terenul liber din fața Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitlului Municipal Sighet”, spune Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Spitalul Municipal Sighetu Marmației este singură unitate spitalicească din zona care asigură regim închis pentru pacienții psihiatrici periculoși și care sunt supuși expertizelor medico-legale psihiatrice, sens în care acest obiectiv de investiții este necesar. Nouă secție de psihiatrie va fi împărțită în patru sub-secții: o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici femei, o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici bărbați, o secție de 50 de paturi dedicată pacienților acuți femei și o secție de 50 de paturi pentru acuți bărbați. Fiecare salon va beneficia de grup sanitar propriu. Fiecare sub-secție va avea săli pentru tratamente, cabinete de consultație, cabinete medicale, secretariat.

În ședința de Consiliu Local de luni, 1 martie, se vor discuta și detaliile legate de proiectul de investiții destinat reabilitării clădirii din incinta Spitalului Municipal Sighet, ce adăpostea odinioară copii cu deficiențe.

”La parterul acestei clădiri este prevăzut a se amenaja Compartimentul de Primiri Urgențe, iar la etaj, un bloc operator pentru secțiile Chirurgie și Ortopedie. În luna martie este organizată întâlnirea pentru primirea finanțării pentru aceste două proiecte, sursa finanțării fiind Compania Națională de Investiții”, precizează primarul Vasile Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.