PROIECT: Manifestările publice cu intenţia de a defăima ţara, pedepsite cu închisoarea

PROIECT: Manifestările publice cu intenţia de a defăima ţara, pedepsite cu închisoarea

 Manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română ar putea fi pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege. Iniţiatorii acestui proiect suntparlamentari de la mai multe partide.

Iniţiatoriiacestui proiect  vor reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ”defăimare a ţării sau a naţiunii”, care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Propunerea legislativă a fost depusă ieri la Senat şi completează Legea 286/2009 privind Codul Penal prin introducerea unui nou articol, 2561, intitulat "Defăimarea ţării şi a naţiunii". Potrivit noului articol din lege ”manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.
În expunerea de motive, iniţiatorii proiectului invocă evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015 şi totodată  faptul că tot mai mulţi cetăţeni de alte etnii consideră Ziua naţională a României ca zi de doliu. Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Senatului în calitate de primă cameră sesizată, forul dezional fiind Camera Deputaţilor. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.