VIDEO | Programul Rabla pentru Electrocasnice va demara în curând

Programul Rabla pentru Electrocasnice va demara în curând, în ultima săptămâna a lunii aprilie. Are cel mai mare buget de până acum, de 75 de milioane de lei. Echipamentele vechi pentru care se vor acorda vouchere rămân aceleași ca și anul trecut când programul nu a fost, de fapt, funcțional.

Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, aplicația informatică ce va permite înscrierea cetățenilor pentru a cere vouchere este în faza finală. Înainte ca programul să fie efectiv lansat pentru populație, va exista însă și o sesiune de validare a comercianților, pentru ca și alți retaileri să se poată înscrie în program.

Ulterior, când programul va fi lansat pentru publicul larg, aceștia vor putea accesa platforma pentru a se putea înscrie în program, se va genera un cod de voucher cu care beneficiarii se pot prezenta la magazinele participante în termen de 15 zile pentru achiziția noilor echipamente.

Echipamentele vechi pentru care se vor acorda vouchere rămân aceleași ca și anul trecut când programul nu a fost, de fapt, funcțional, dar sumele vor fi diferite. Se acordă 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru: mașinile de spălat vase; aparatele de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigiderele sau combinele frigorifice, televizoare, uscătoarele de rufe, 300 de lei pentru mașini de spălat rufe, tablet și 200 de lei pentru aspiratoare.

Prin acest program se urmărește ca românii să învețe să recicleze, o condiţie obligatorie din partea UE. Un alt scop este ca magazinele să înregistreze în cadrul acestor campanii, vânzări mai mari, mai ales în vreme de criză, cu un consum redus de produse electrice, electrocasnice şi electronice din partea cumpărătorilor.

Însă, pentru cetăţeni, unul dintre cele mai importante beneficii ale programului este consumul redus de energie electrică ale aparatelor care va scădea costul facturilor la electricitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.