Procurorii au început ancheta în cazul morţii pompierului maramureşean Adrian Marchiş

Procurorii au început ancheta în cazul morţii pompierului maramureşean Adrian Marchiş

    Ancheta la Parchetul Militar Cluj in cazul accidentului in urma caruia  pompierul maramuresean, Adrian Marchis si-a pierdut viata. Procurorul sef al Parchetului, Viorel Siserman, a confirmat  faptul ca soferul autospecialei, Radu Ciurte este cercetat penal pentru ucidere din culpa si pentru vatamare corporala grava. respectiv pentru infractiuni de nerespectare a atributiilor de serviciu.
    Se pare ca soferul autospecialei , Radu Ciurte nu s-a putut resemna cu ideEa mortii lui Adrian Marchis si miercuri si-a inaintat demisia.
 “Miercuri, 31 august, la orele 14.00, plt. maj. Radu Ciurte, subofiter conducator auto in  cadrul Detasamentului de Pompieri Baia Mare a depus un raport catre seful Inspectoratului prin care a solicitat trecerea in rezerva prin demisie din motive personale, raport care a fost aprobat”, a transmis intr-un comunicat dat presei ISU Maramures.
 Cu toate ca si-a dat demisia, subofiterul radu Ciurte nu va scapa de ancheta procurorilor militari."Da, intr-adevar, dosarul a fost inregistrat la noi si un procuror a fost desemnat sa se ocupe de caz. Inca nu a fost audiat soferul pentru ca acesta este deocamdata in spital, dar s-au facut cercetarile la fata locului", a declarat procurorul Siserman.
Va reaminim ca tragicul accident a avut loc duminica, 27 august, pe Dealul Dura. Pompierii mergeau sa stinga un incendiu, cand autospeciala s-a rasturnat dupa ce o soferita nu a respectat semnalele de avertizare acustice si luminoase si nu a eliberat banda destinata masinii de interventie. Apa a intrat in balans iar masina s-a rasturnat. Unul dintre cei cinci pompieri care se aflau in autspeciala, Adrian Marchis, a decedat in urma cumplitului accident. Plt. maj.  Radu Ciurte se afla la volanul autospecialei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.