Probleme la Casa de tip familial Mihai Eminescu din Sighet

Probleme la Casa de tip familial Mihai Eminescu din Sighet

In urma cu cateva zile in presa locala a aparut un material in care angajatele casei de tip familial de pe strada Mihai Eminescu din municipiu au fost surprinse in ipostaze compromitatoare. Tinerii institutionalizati din casa respectiva au realizat fotografii din care reiese faptul ca anumite angajate vin cu sticle de bautura la locul de munca. Este si cazul bucataresei Maria Moldovan. Un incident grav s-a petrecut ieri dupamasa, la acelasi centru. O tanara in varsta de 16 ani  a fost transportata la spital dupa ce a inghitit 10 tablete antidepresive. Incidentele grave petrecute in cadrul caselor de tip familial nu fac decat sa confirme gravele disfunctionalităti ce se înregistrează în cadrul Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Maramures.
 În jurul orei 18.30, în fata casei de tip familial de pe strada Mihai Eminescu si-au făcut aparitia, mai multe echipaje de politie si unul de la ambulantă. Politistii ne-au declarat ca au fost solicitati prin serviciul unic de urgenta 112  sa intervina in cazul unei tinere institutionalizate care ar fi vrut sa isi puna capat zilelor.
 Fata a înghitit 10 pastile de carbamazepină, un medicament puternic folosit ca antidepresiv, dar si sedativ. Dupa ce a inghitit aceste medicamente, tanara s-a automutilat. Echipei TV Sighet aflata la fata locului, i s-au adresat injurii si amenintari din partea unei angajate, in momentul in care aceasta a observat ca se faceau fotografii.
 Echipajul de la Ambulantă a transportat-o pe tanara la Sectia de Pediatrie a Spitalului Municipal Sighet, unde i s-au făcut spălături gastrice si unde aceasta a si ramas internata.
 Alin Istvan, unul dintre tinerii institutionalizati care locuieste in centrul de pe Mihai Eminescu, face acuzatii grave la adresa angajatilor institutiei si spune ca in centrul in care locuieste de foarte multa vreme se inregistreaza nereguli pe care nimeni nu le ia in seama.
 Lavinia Orzac directorul adjunct al Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Maramures ne-a declarat ca sitiatia fetei de 16 ani  a fost raportata, dar ca nici pana in acest moment nu s-a dovedit faptul ca tanara ar fi inghitit acele medicamente. Echipa TV Sighet a incercat sa ia legatura si cu seful institutiei, Florica Moldovan, insa aceasta nu a fost de gasit.
 In timp ce conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ancheteaza aceste cazuri halucinante, apar mereu alte nereguli in Centrul de pe Mihai Eminescu, iar sanctiunile aplicate, se reduc cel mult, la reducerea salariului cu 10 %.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.