Proaspăt absolvenţii la mare căutare

Proaspăt absolvenţii la mare căutare

 

Multe dintre firmele maramureşene prefera să angajeze proaspăt absolvenţi deoarece sunt atraşi de subvenţiile primite de la stat pentru încadrarea pe piaţa  muncii a tinerilor. Însă şi celelalte categorii de vârsta vor avea o şansă să îşi găsească un job deoarece în data de 15 aprilie se organizează bursa generală a locurilor de muncă.

De la începutul anului şi până în prezent angajatorii maramureşeni au introdus în câmpul muncii un număr de 36 de absolvenţi ai diferitelor unităţi de învăţământ. Aceasta, deoarece angajatorii recunosc că sunt atraşi de subvenţiile primite de la stat pentru încadrarea proaspăt absolvenţilor în câmpul muncii

Cei care angajează tineri absolvenţi pe perioadă nedeterminată primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni o sumă lunară neimpozabilă, în funcţie de studiile urmate de aceştia. Ea este cuprinsă între 500 şi 759 lei. Sumele au fost încasate de 28 de firme din judeţ.

Referitor la celelalte categorii de persoane fără un loc de muncă, reprezentanţii AJOFM MM relatează că în data de 15 aprilie se organizează bursa generală a locurilor de muncă.

Potrivit relatărilor Oanei Osanu directorul AJOFM MM s-a început deja contactarea angajatorilor în vederea participării la acţiune pentru a pune la dispoziţia maramureşenilor cât mai multe şi mai diversificate locuri de muncă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.