Privatizarea TAROM, încă o şmecherie PDL

Privatizarea TAROM, încă o şmecherie PDL

Şeful Departamentului de Transporturi şi Infrastructura din cadrul PSD, senatorul Marius Sorin Bota, este de părere că încercarea de privatizare a TAROM nu este decât „o altă şmecherie PDL pentru a pune mâna pe o companie de stat”.

„După ce au adus Compania pe pierdere timp de doi ani de zile, fosta directoare şi actuală directoare adjunctă cu salariu de Preşedinte, lăsată sa conducă TAROM din umbră, a strâns ‚împreună cu familia şi clientela PDL, banii necesari, furaţi tot de la TAROM, pentru a participa la privatizarea companiei. Probabil asta este strategia PDL, că altfel, TAROM nu are cum să atragă clienţi pentru privatizare, aşa cum s-a dovedit şi în cazul eşecului vânzării acţiunilor PETROM.”
Senatorul consideră că „o Companie de Stat cu un management dezastruos şi aflată în pierdere în ultimii ani, nu îndeplineşte nici măcar condiţiile pentru a se împrumuta prin emisiune de obligaţiuni pe piaţa internaţională. Această Companie, la momentul actual, nu are cum să trezească interesul vreunui investitor serios, decât al unui investitor minoritar, care să cumpere TAROM cu bani proveniţi din companie şi care urmareşte pasul doi, să intervină majoritar printr-o majorare de capital, la care Statul nu va putea să participe din lipsă de susţinere financiară. Aceasta este strategia PDL, pe care noi, cei de la PSD, nu o agreăm. Vom bloca această tentativă de privatizare frauduloasă a TAROM şi cerem în continuare eliminarea din Companie a celor care se fac vinovaţi de rezultatele dezastruoase pe care TAROM le-a înregistrat în ultimii doi ani, precum şi imputarea sumelor care au constituit pierderi.”
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.