Prislop: Vizită Traian Băsescu – "Orice creştin are dreptul şi la iertare, indiferent care i-au fost faptele", a spus preşedintele suspendat maramureşenilor

Prislop: Vizită Traian Băsescu – "Orice creştin are dreptul şi la iertare, indiferent care i-au fost faptele", a spus preşedintele suspendat maramureşenilor

Preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, şi-a petrecut sfârşitul de săptămână în mai multe judeţe din ţară, printre care şi în Maramureş. Timp de trei zile, Traian Băsescu alături de soţia sa, Maria, au vizitat numeroase lăcaşuri de cult iar duminică au făcut un popas duhovnicesc la Mănăstirea de la Prislop, situată la hotarul dintre judeţele Maramureş şi Suceava.

Cu tradiţionala pâine şi sare a fost întâmpinat preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu, la mănăstirea din Pasul Prislop. După ce a gustat din bucatele maramureşene, Băsescu s-a închinat la sfintele moaşte ale Sfântului Pantelimon. La slujba de la Mănăstirea Prislop a participat şi prinţul Paul alături de prinţesa Lia de România, aceştia ajungând la lăcaşul de cult cu o jumătate de oră înaintea preşedintelui suspendat. La finalul Sfintei Liturghii, stareţul Andrei al mănăstirii Prislop, cel care, de altfel, l-a invitat pe Traian Băsescu în Maramureş, i-a mulţumit acestuia că a dat curs invitaţiei şi că s-a alăturat maramureşenilor. "Aceştia sunt oamenii noştri, domnule preşedinte. Ceilalţi, săracii, sunt manevraţi, nu sunt de vină. Să nu-i urâţi. Să vă rugaţi pentru ei întotdeauna să le dea Dumnezeu gânduri bune", a spus stareţul Andrei.

Soţia preşedintelui suspendat, Maria Băsescu, a fost copleşită de amintiri şi durere, în timpul slujbei religioase de la Mănăstirea Prislop, în momentul în care a reauzit un cântec religios pe care a vărsat lacrimi de durere în ziua în care şi-a condus mama pe ultimul drum. După slujba de la mănăstire, Traian Băsescu a participat la o slujbă de pomenire a eroilor necunoscuţi, lângă lăcaşul de cult. Aici, Traian Băsescu a fost invitat de către stareţul mănăstirii să rostească câteva cuvinte. Preşedintele suspendat a declarat că a vizitat mănăstirea de la Prislop în urmă cu trei ani şi a fost plăcut emoţionat de cuvintele stareţului Andrei care spunea atunci că orice creştin are nevoie de o rugăciune. „Vă mulţumesc că mi-aţi dat ocazia să revin la Prislop. Cel mai important lucru pentru mine a fost să mă reîntâlnesc cu oamenii din Maramureş şi să revăd acest cimitir care arată că Biserica Ortodoxă Română este o biserică cu deschidere, care îşi apără fiii, creştinii (…) pentru că aşa cum am aflat şi din slujba de astăzi, orice creştin are dreptul şi la iertare, indiferent care i-au fost faptele”, a adăugat Băsescu. 

Întrebat de reprezentanţii mass-media prezenţi la faţa locului, dacă în ultimele două zile s-a rugat ca CCR-ul să dea mâine un răspuns favorabil în ceea ce priveşte soarta acestuia – dacă va mai fi sau nu preşedintele României – Traian Băsescu a ezitat câteva secunde după care a declarat că "nu a fost în atenţia mea chestiunea asta, dar ştiţi care e cel mai nepoliticos lucru? Să întrebi un om pentru ce se roagă".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.