Prislop: Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop!

Prislop: Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop!

Atenţie, şoferi! La această oră este semnalată ceaţă pe D.N. 18, în Pasul Prislop, între kilometri 165 şi 175. Ninge viscolit la Borşa. Intensificările vântului ating viteza de 30 km/h. Vizibilitatea este redusă în trafic sub 80 de  metri.

Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi carosabil umed, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.      
La această oră, ninge în tot judeţul Maramureş. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt semnalate probleme deosebite sau perturbări ale traficului rutier.

Conducătorii autovehiculelor întâlnesc zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 18, Pasul Gutâi (între km 15 şi km 42); pe DN18 la Sighetu Marmaţiei şi Petrova; pe DN17, Dealul Ştefăniţei; DN 18, în Pasul Prislop (între km 160 şi km 180) şi pe întreg tronsonul DN18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş. Carosabilul DN18 la Vişeu de Sus, DN1C şi E58 şi DN19 este umed. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin sectoarele de drumuri naţionale din judeţ au acţionat cu 20 de utilaje şi au împrăştiat 158 tone de material antiderapant.
Ninge şi la Cavnic, pe carosabilul drumurilor judeţene DJ184, DJ109F şi DJ185 zăpada frământată existentă pe carosabil măsoară până la 1 cm. Se acţionează cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii şi se răspândeşte material antiderapant. Şi pe sectoarele de drumuri judeţene aflate în administrarea societăţii de drumuri şi poduri se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.
Valori ale temperaturii aerului înregistrate acum: -13 grade Celsius în Pasul Gutâi şi la Cavnic; -12 grade Celsius la Petrova;  -10 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag; -9 grade Celsius la Vişeu de Sus; -8 grade Celsius la Copalnic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.