VIDEO | Prins cu țigări ascunse în podeaua dublă a unui tir

Lucrători ai ITPF Sighet au descoperit ascunse în podeaua dublă a unui automarfar încărcat cu cherestea 6.540 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Tirul era condus de un bărbat cu dublă cetățenie.

În Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat duminică pe sensul de intrare în țară un bărbat de 52 de ani cu dublă cetățenie, română și ucraineană, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cherestea din Ucraina în România. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană. Astfel, a fost descoperită în podeaua dublată a semiremorcii, cantitatea de 6.540 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Conducătorul auto a fost sancționat de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. De asemenea, mijlocul de transport, în valoare de 22.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Alte țigări au fost găsite de un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului P.F. Sighetu Marmației, în apropierea graniței. E vorba de 1.998 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 23.300 lei. În continuare se fac cercetări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.