VIDEO | Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea veni în decembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România în luna decembrie. Prim-ministrul a specificat faptul că vaccinarea nu e obligatorie, dar e gratuită.

Guvernul a dezbătut, în cadrul ședinței de miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care studenţii de la universităţile de medicină şi farmacie vor putea lucra ca voluntari în spitale şi alte unităţi, pentru combaterea pandemiei de covid. ”Au început universităţile să creeze liste. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţi. Deja am primit telefoane de la studenţi care vor să se înscrie şi îi îndrumăm spre universităţi”, a afirmat Raed Arafat, în şedinţa de Guvern.

„Activitatea de vaccinare este cea mai sigura cale prin care noi putem reintra, in cel mai scurt timp, intr-o viata cat se poate de normala, atat din punct de vedere social, cat si din punct de vedere economic, personal si in toate domeniile de activitate. Este un efort inter institutional, este o strategie la care lucram de aproape doua luni, printr-o activitate conjugata a Ministerului Sanatatii, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Afacerilor Interne. Suntem aproape de finalizarea strategiei. In prima parte a saptamanii viitoare o putem pune la dispozitie pentru a fi prezentata public”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonator campnaia de vaccinare.

Pe primul loc sunt cadrele medicale, urmează personele vulnerabile, cele în vârstă, cu alte boli, care pot dezvolta forme severe, urmează cei care lucrează în zone critice esențiale: servicii de apă, energie, sectoarele strategice”, a precizat Ludovic Orban.

Citește continuarea pe Realitatea.net.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.