Primăvară confirmată de ursul carpatin

Primăvară confirmată de ursul carpatin

Primăvară și-a intrat în drepturi în Maramureș. Acest lucru este confirmat și de ursul carpatin care trăiește în pădurile maramureșene. Timid, acesta a ieșit să vadă primele raze ale soarelui, după un somn de câteva luni de zile. 

Pe final de martie, ursii din Munții Maramureșului părăsesc peșterile în care s-au adăpostit peste iarnă, trezindu-se la viață. Pădurarii așteaptă momentul și se pregătesc temeinic, hrănind sălbăticiunile cu suplimente nutritive și vitamine, pentru că acum, hrană este foarte greu de procurat. La începutul iernii, ursii carpatini se retrag în zonele stâncoase, greu accesibile omului, în peșteri sau în gropi săpate în pământ, iar timp de mai multe luni funcțiile lor vitale sunt mult diminuate pentru a economisi energie. 

Aceștia și-au făcut însă timid apariția la sfârșitul săptămânii trecute lăsându-se filmați de la distanță. 

Primăvară, animalele sunt extrem de vulnerabile, astfel hrană trebuie să le fie asigurată din plin în aceste prime zile când ies din bârlog. Cu toate acestea pădurarii îi avertizează pe curioși să nu se apropie de animale în cazul în care le-ar întâlni și mai ales să nu încerce să le hrănească. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.