Descinderi DIICOT în Maramureş

Descinderi DIICOT în Maramureş

În această dimineață procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Structură Centrală, Serviciul Teritorial Cluj și Serviciul Teritorial Timișoara au  efectuat  15 percheziții domiciliare pe rază județelor Maramureș și Timiș, în vederea  depistării a 21 de inculpați, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanță din Bordeaux, Frântă.  

Cei 21 de inculpați sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și  furt calificat  pe teritoriul statului francez. Autoritățile franceze efectuează cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise de către cetățeni români, în perioadă ianuarie 2010 – martie 2011, din stațiuni franceze, marfă sustrasă constând în mare parte din bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice și produse cosmetice. 

Valoarea estimată a prejudiciului este de 3.000.000 Euro. Procurorii D.I.I.C.O.T.  au acționat simultan cu autoritățile judiciare din Frântă, Austria, Germania și Ungaria. 

Acțiunea a fost declanșată urmare a cooperării judiciare internaționale cu autoritățile  judiciare franceze și cu suportul EUROJUST, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistentă judiciară internațională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaților aflați  pe teritoriul statului român. Parchetele pe lângă Curțile  de Apel București, Cluj și Timișoara urmează a dispune reținerea inculpaților și sesizarea Curților de Apel competențe. Cercetările în cauza au fost efectuate împreună cu ofițerii de poliție din cadrul DCCO, BCCO Cluj și BCCO Timiș și cu sprijinul IJPF Maramureș și BMJ Cluj.

   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.