Primarul Anton Ardelean a solicitat 50.000 euro pentru construcţia de locuinţe sociale cetăţenilor din blocul prăbuşit la Nistru

Primarul Anton Ardelean a solicitat 50.000 euro pentru construcţia de locuinţe sociale cetăţenilor  din blocul prăbuşit la Nistru

 Plafonul de la primul etaj al unui imobil situat, în localitatea Nistru, prăbuşit în această primăvară, l-au determinat pe primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, Anton Ardelean, să solicite sprijin financiar în vederea construiii unor locuinţe sociale pentru persoanele care au mai rămas să locuiască în imobil, după dezafectarea părţii prăbuşite. Clădirea este cunoscută, la nivelul comunităţii, sub denumirea de "blocul de lemn" fiind o construcţie veche, de aproximativ 100 de ani, din chirpici, sitiuată în zona fostei colonii de miniere şi care, în timp, a fost afectată de intemperii, iar apa provenită din ploi au efectat structura acesteia (bârne din lemn putrezite şi fundaţia).
       Trebuie construite, în regim de urgenţă, locuinţe sociale pentru 22 de persoane. În prezent, în imobil mai locuiesc 20 de persoane, dar oricând clădirea se poate prăbuşi şi pune în pericol viaţa celor de aici. Inspectorii în construcţii care  analizat situaţia actuală a imobilului au recomandat evacuarea acestor persoane, dărâmarea clădirii şi construirea de locuinţe sociale. Suma estimată este cuprinsă între 40.000-50.000 euro", a spus primarului Anton Ardelean.
       Prefectul Sandu Pocol a precizat că va fi înaintat, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de 50.000 euro, în vederea executării lucrărilor necesare de construcţie a unor locuinţe sociale pentru persoanele din acest imobil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.