VIDEO | Primăria Baia Mare sancționată din nou pentru menținerea zidului construit la blocurile sociale de pe strada Horea

Primăria Baia Mare sancționată din nou pentru menținerea zidului  construit la blocurile sociale de pe strada Horea. Sancțiunea vine de la aceeași instituție care a aplicat și amenda de acum doi ani, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

La un interval de doi ani de la ultima amendă încasată, primarul Cătălin Cherecheș a fost sancționat contravențional cu suma de 7000 de lei pentru menținerea zidului  construit la blocurile sociale de pe strada Horea.

”Primește amenda de 7000 de lei pentru Baia Mare, care înconjoară o comunitate de romi, după ce instanța s-a pronunțat în mod definitiv și irevocabil asupra caracterului discriminatoriu al construcției, reprezintă faptă de discriminare continuă și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, apare scris în comunicatul de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 29 ianuarie.

Reacția primarului Cătălin Chercheș a fost făcută public pe pagina sa de Facebook.

”Am constatat cu surprindere că pentru același lucru o instituție din România te amendează de două ori. Voi face câteva precizări despre gardul construit la blocurile sociale de pe strada Horea, pentru care astăzi, 29 ianuarie 2020, am fost din nou amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Ei susțin că această construcție, cu alee de intrare, fără porți, prin care se poate intra și ieși fără probleme, ar fi un zid care discriminează, care trimite spre ideea de segregare. Aici, locuiesc oameni săraci, de diverse etnii, nu doar romi, cum susțin cei de la CNCD…

Am fost amendat în urmă cu câțiva ani pentru acest gard, tot de către CNCD. Dar CNCD consideră, în continuare, că acest gard este deranjant…….

Dacă deranjează atât de tare gardul acesta, îi voi invita pe cei de la CNCD și alte entități și persoane deranjate, să îl dărâme. Însă, în acest caz, îi rog să îmi dea în scris că își vor asuma și ce se va întâmpla după, dacă Doamne ferește, va mai fi vreun copil călcat de mașină. Respectiv, că îi vor despăgubi pe cei care se vor trezi, din nou, cu mașinile sparte în mers de „obiecte zburătoare”., scrie edilul Băii Mari pe pagina de socializare

Sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 7.000 lei s-a aplicat față de UAT Baia Mare, prin primarul Cătălin Cherecheș, în urma unei hotărâri adoptată de CNDC cu unanimitate de voturi (6 voturi).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.