Primar cu spirit de antreprenor

Primar cu spirit de antreprenor

 

Un primar din Maramureş a dat dovadă de multă creativitate şi spirit de antreprenor. Satul să stea la milă autorităţilor centrale, acesta s-a hotărât să se gospodărească singur. A făcut un program, a primit subvenţii şi a deschis o fermă a comunităţii. Afacerea merge bine şi edilul speră că, în următorii ani, să extindă fermă şi să plătească din profit salariile tuturor angajaţilor din primărie. 
Primarul din localitatea Baiut a aflat în urmă cu doi ani că ar putea luă subvenţii APIA pentru îngrijirea păşunile comunale. A făcut un proiect şi din banii primiţi a cumpărat 200 de oi. De atunci, stâna merge strună. Primarul Mihai Ceteraş crede că afacerea este benefică atât pentru instituţia pe care o conduce, cât mai ales pentru cetăţenii din Baiut care vor avea mai multe locuri de muncă. 
Spre mulţumirea localnicilor, preţurile sunt sub cele de pe piaţă, iar carnea şi brânză sunt bio. Profitul obţinut a fost folosit pentru plată celor 9 angajaţi de la stâna şi cumpărarea a trei scroafe de reproducţie. Peste doi ani, conform calculelor, afacerea cu oi şi porci, dar şi cu o viitoare fermă de lapte, ar trebui să aducă un venit care să asigure plată salariilor tuturor angajaţilor din primări

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.