Prima întâlnire a membrilor Clubului de carte  Interbook din Sighet

Cartea, un tovarăș de nădejde. Însuflețiți de acest crez, tinerii de la Interact Sighet au înființat Clubul de carte Interbook, dedicat devoratorilor de carte. Vino cu cartea preferată la întâlnirea cu cei pasionați de lectură și vei ajunge într-o lume de poveste.

”Nu uita că ești cool dacă citești”, e  mesajul cu care tinerii de la Interact încearcă să atragă noi membri în clubul Interbook.  Interbook este un proiect al clubului Interact Sighetu-Marmației prin care se încearcă promovarea lecturii nu ca activitate solitară, ci ca una de grup. Scopul acestui club nu este doar de a iniția o discuție pro-contra, ci propune o întâlnire cu alte tipuri de cititori; o întâlnire în care cititorii se vor cunoaște mai bine. Interbook a apărut din pasiunea pentru oamni și cărți, dar și din dorința de a crea legătura între carte și univers.

Prima întâlnire va fi doar una de cunoaștere, promit tinerii rotarieni.  Vor avea loc două întâlniri pe lună: una va fi o dezbatere informală și prietenoasă despre carte, autor, personaje, iar în cea de-a doua vei putea discuta cu invitații, vei participa la diferite activități practice și nu numai. Important de menționat e că nu va fi obligatoriu să fi finalizat integral carte ape care o propui spre dezbatere.

Poate participa oricine. Fie că ești cititor amator sau pasionat; tăcut sau vorbăreț; critic literar, blogger, entuziasmat, interesat sau nu, tânăr sau cu mai multă experiență, când vei păși pragul clubului vei fi iubit, special, respectat și ascultat, spun organizatorii acestei inițiative. Cochetezi cu scrisul sau iubești activitățile practice? Sportul tău preferat este Maratonul 24 ore de citit? Ești pasionat de film, muzică, teatru, artă? Dacă răspunsul este ”da”la oricare dintre aceste întrebări, locul tău este în Interbook, spun tinerii rotarieni.

Prima întâlnire  propusă pentru a face o pledoarie lecturii, va avea loc în 4 martie, ora 16:00, la o cafenea din fața primăriei, local care a obișnuit deja sighetenii cu acțiuni de acest gen.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.