Previziuni sumbre pentru sistemul sanitar pe anul 2012

Previziuni sumbre pentru sistemul sanitar pe anul 2012

 Semne sumbre anul are. Mircea Ciocan liderul Sanitas Maramures nu vorbeste cu optimism despre sistemul de sanatate din 2012. Daca nu se iau masurile corspunzatoare riscam de la anul sa platim pentru fiecare internare 100 lei, sa se privatizeze spitalele si sa se  schimbe statulul  Casei de Asigurari de Sanatate. 

Noua Lege a sanatatii, afisata ieri pe site-ul Ministerului Sanatăţii, ar trebui sa reorganizeaze medicina de familie, modul in care functioneaza spitalele, precum si sistemul asigurarilor de sanatate. Insa de desi s-a lucra la aceasta lege un an de zile exista si foarte multe scapari,motiv pentru care mai ramane trei luni in dezbatere publica.Una dintre schimbarile importante pe care aceasta Lege a Sanatatii le prevede este o permisivitate crescuta pentru privati, pe tot sistemul. 
Noua Lege a Sanatatii aflata in dezbatere publica modifica si definirea pachetului de baza. Pachetul de baza se refera la serviciile medicale cuprinse in asigurarea medicala obligatorie si de care vor beneficia toti asiguratii. Definirea pachetului de baza are ca obiectiv delimitarea stricta a serviciilor furnizate de spitale prin asigurarea obligatorie.
A treia modificare importanta pe care noua Lege a Sanatatii o aduce este statutul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, legea prevede privatizarea Casei. 
Liderul Sanitas Mircea Ciocan sustine ca nu doar noua Lege a Sanatatii va distruge sistemul sanitar din Romania  ci si fondurile  putine alocate pentru anul 2012. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.