PREVENIREA INCIDENTELOR: Paştele Catolic asigurat de jandarmi

PREVENIREA INCIDENTELOR: Paştele Catolic asigurat de jandarmi

 În perioada 26-27 martie, Biserica Romano Catolică sărbătoreşte Sfintele Paşti, eveniment care generează o creştere în oarecare măsură a numărului credincioşilor are participă la momentele religioase asociate, pe raza Municipiului Baia Mare.

Sâmbătă, 26  martie, între orele 19:30-23:30, Parohia Romano Catolică nr. 1 cu sediul în Baia Mare, str. 1 Mai nr. 9, organizează slujba de Înviere urmată de o procesiune religioasă care se va desfăşura în Piaţa Cetăţii, cu ieşire în Piaţa Libertăţii pe str. Turnului. Scopul manifestării îl constituie sărbătorirea Învierii Domnului (Paştele).
În seara zilei de 26 martie, se mai desfăşoară slujbe religioase de Înviere la următoarele lăcaşuri de cult:
Biserica Sf. Anton, str. Păcii, nr. 8: de la 20:00;
Biserica Cristos Rege, str. Valea Roşie, nr. 12: de la 20:00 – slujbă religioasă, urmată de o procesiune în zona bisericii, în Parcul Municipal;
Biserica Sf. Iosif, str. G. Coşbuc, nr. 36: de la 20:00;
Biserica Sf. Elisabeta, str. Barajului, nr. 27: de la 20:00. 
De asemenea duminică, 27 martie, între orele 07:00-12:00 la următoarele lăcaşuri de cult se desfăşoară slujbe de sfinţire a bucatelor urmate de slujbe religioase cu ocazia Sfintelor Paşti:
Biserica Sf. Treime, str. 1 Mai, nr. 9, de la ora 07:00 – sfinţirea coşurilor ;
Biserica Sf. Anton, str. Păcii, nr. 8, de la ora 10:00 – slujbă religioasă, urmată de sfinţirea coşurilor ;
Biserica Cristos Rege, str. Valea Roşie, nr. 12, de la ora 07:00 – sfinţirea coşurilor – aprox. 100 de persoane, de la ora 10:00 – slujbă religioasă
Biserica Sf. Iosif, str. G. Coşbuc, nr. 36, de la ora 07:00 – sfinţirea coşurilor, de la ora 09:00, respectiv 11:00 – slujbă religioasă 
Biserica Sf. Elisabeta, str. Barajului, nr. 27, de la ora 09:00 – slujbă religioasă, urmată de sfinţirea coşurilor;
Biserica Reformată de pe Bd. Republicii, lângă tipografie, de la ora 10:00, respectiv 17:00 – slujbă religioasă .
În perioada 26-27 martie, parohia Romano Catolică Sighetu Marmaţiei organizează manifestări cu ocazia "Paştelui Catolic". Manifestările se vor desfăşura pe raza Municipiului Sighetu Marmaţiei, după următorul program: în 26 martie, între orele 22:00-23:00 va avea loc procesiunea de Înviere ce se va desfăşura în jurul parcului din centrul oraşului (Piaţa Libertăţii), iar în 27 martie, între orele 06:30-08:00 se vor binecuvânta bucatele pascale.
Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi  în zona lăcaşurilor de cult din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, pentru desfăşurarea într-un climat normal de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Învierii Domnului. Jandarmii se vor afla în zonele unde se preconizează o afluenţă mare de persoane, precum şi pe căile de acces către lăcaşurile de cult,  pe timpul oficierii slujbelor religioase.
Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.
Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde acestora o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.