GAFĂ INCREDIBILĂ: Un polițist belgian cunoștea încă din decembrie 2015 ascunzătoarea din Molenbeek a lui Salah Abdeslam

GAFĂ INCREDIBILĂ: Un polițist belgian cunoștea încă din decembrie 2015 ascunzătoarea din Molenbeek a lui Salah Abdeslam

 Un polițist belgian din orașul Malines (Mechelen, regiunea Flandra din Belgia) avea încă din 7 decembrie 2015 adresa exactă la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam, ‘creierul’ atentatelor din noiembrie 2015 din Paris și care este suspectat de implicare în organizarea atentatelor de marți din Bruxelles, scrie vineri cotidianul belgian La Derniere Heure.

Respectivul polițist a transmis informația superiorilor săi din Malines, dar raportul confidențial nu a fost niciodată transmis mai departe poliției din Bruxelles, scrie ziarul menționat, care citează surse judiciare. Adresa menționată de polițistul belgian în raportul său era Strada Quatre Vents, numărul 79, Molenbeek, adică exact adresa la care a fost găsit Abdeslam vinerea trecută, la 18 martie.
În raportul întocmit de polițistul din Malines se menționa că Salah Abdeslam era ajutat să se ascundă și să se deplaseze de complicele său Abid Mohamed, acesta fiind arestat de altfel împreună cu ‘creierul’ atentatelor din noiembrie 2015 din Paris în timpul raidului din Molenbeek al poliției belgiene. Polițistul din Malines aflase informația de la un coleg de origine musulmană, care la rândul său primise pontul de la comunitatea musulmană din Malines.
Autoritățile belgiene au deschis o anchetă pentru a stabili de ce informația furnizată de polițistul din Malines nu a fost comunicată mai departe poliției din Bruxelles.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.