VIDEO | Premierul Orban, în vizită în Maramureș

Premierul Ludovic Orban a fost vineri într-o vizită oficială în Maramureș. Însoțit de miniștrii Virgil Popescu, Lucian Bode și Nicolae Ciucă, premierul a vizitat o companie din  Târgu Lăpuș, firmă care după izbucnirea epidemiei de COVID-19 a reușit într-un timp foarte scurt să își reprofileze o parte din activitate și să producă măști chirurgicale, precum și măști pentru copii.

Grupul Taparo a fost printre primele companii românești care și-au reprofilat o parte din activitate după izbucnirea pandemiei de COVID-19 și au început să producă echipamente de protecție.

”Am venit pentru că am auzit vestea că aici în Târgu Lăpuș se fac măști foarte bune. Nu numai măști foarte bune, ci se pune la calea realizarea, producția pentru prima oară în România a stratului filtrant din cadrul măștilor chirurgicale, stratul care asigură de fapt protecția cea mai mare. Am și văzut unde urmează să se instaleze, este foarte important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt măști chirurgicale și măști PFF2 și de asemenea să fie pregătită să înceapă fabricația materialului atât de necesar care stă la baza realizării produselor de protecție sanitară, măști, combinezoane, halite, bonete și am venit să încurajăm această companie”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Echipa guvernamentală a mai fost prezentă și la Cicârlău unde s-a prezentat proiectul unei noi fabrici a companiei, a cărei construcție a început deja. Obiectul de activitate va fi realizarea unor materiale compozite cu bariere anti-microbiene care vor putea fi folosite la producția de halate, combinezoane dar și lenjerii de pat sau șervețele.

Imagini de la vizita premierlui Ludovic Orban în Maramureș puteți vedea începând cu ora 18:30 la emisiunea Manifest, de la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.