VIDEO | Campania ”De la copii pentru copii”: fotbalul nu se joacă pe stradă

Un alt mesaj în cadrul campaniei ”De la copii pentru copii” vine de la un fotbalist care de curând a împlinit 8 ani. În cadrul discuţiei coordonate de un ofiţer de prevenire din cadrul IPJ Maramureș, Marcus a explicat că este conştient de toate pericolele la care se expun copiii atunci când se află pe drumurile publice şi de faptul că riscul victimizării creşte   atunci când cei mici se joacă pe stradă.

Fotbalul… doar pe teren amenajat sau în curte, mersul pe bicicletă …niciodată pe drumul public în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, rolele …doar pe aleile din parc sau pe pistele special amenajate. Toate aceste reguli sunt menite să-i ferească de incidente. Echipamentele de protecţie au de asemenea un rol foarte important pentru siguranţa şi sănătatea copiilor.

De asemenea, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliţiştii de prevenire le recomandă micilor pietoni să fie precauţi atunci când doresc să traverseze. Să se asigure temeinic, să traverseze doar pe trecerile pentru pietoni şi să respecte culoarea verde a semaforului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.