Prelevare de organe de la un pacient din Baia Mare

În ajunul Crăciunului o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă pentru a salva alți pacienți aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. 

La Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe de la un donator de 67 de ani, intrat în moarte cerebrală. Datorită generozității familiei, cinci oameni se pot bucura azi de o noua şansă la viaţă primită prin transplant de ficat, rinichi şi cornee.

”Transmitem sincere condoleanţe familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care a avut puterea să o ia în aceste momente dificile. Mulţumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureşan, care a avut emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem efortul întregii echipe medicale şi conducerii Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare pentru implicarea deosebită şi susţinerea Programului Naţional de Transplant” au precizat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.