Craciunul, sărbătoarea Nașterii Domnului, este sărbătorită în fiecare an pe 25 decembrie

Craciunul, sărbătoarea Nașterii Domnului, este sărbătorită în fiecare an pe 25 decembrie. Se cântă colinde de Crăciun, se trimit urări. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și a înțelegerii. Această sărbătoare aduce pace și fericire în sufletele oamenilor. Este o zi a darurilor,  dar să nu uităm că oferim daruri pentru că răspundem la darul iubirii lui Dumnezeu pentru noi.

Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă, dar dincolo de emoția unei sărbători petrecută alături de cei dragi, la o masă îmbelșugată, lângă un brad plin de daruri, Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creştine.

”Hristos se naște, slăviți-l! Hristos vine din ceruri, întâmpinați-l!Hristos pe pământ, înălțați-l!. Cântați Domnului tot pământulul și cu veselie Lăudați-l”,spune părintele orthodox Marcel Orpișan din Bârsana, parafrazând un străvechi colind.

Sărbătoarea crăciunului e o perioadă a bucuriei, când  te gândești cu siguranță la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii. Dar mai mult decât atât, tradiţiile legate de Crăciun aduc simboluri naturale vechi de sute de ani.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.