VIDEO | Pregătiri pentru organizarea concursului de ocupare a posturilor de directori de școală

În luna martie, Sorin Cîmpeanu, MInistrul Educației,  a anunțat că toate cele 4.520 de posturi de director de școală vor fi scoase la concurs. La interviu vor fi situații practice, studii de caz, ce decizii iei în anumite situații. În comisie vor fi un reprezentat al Inspectoratului Școlar Județean, doi profesori titulari din școală aleși prin vot secret dintre cadrele didactice titulare, un reprezentant al autorităților locale, iar al cincilea va fi un reprezentant expert în resurse umane.

Pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat un draft al metodologiei de concurs, însoțită de calendar și bibliografie.

Desigur, acestea sunt propuneri și sunt în dezbatere publică timp de zece zile. În data de 14 iunie va fi publicată Metodologia prin Ordin de Ministru De asemenea va fi publicat și calendarul și bibliografia, fiecare în formă finală, apoi va fi emis Ordinul pentru nominalizarea Coisiei Naționale de Concurs”, explică Ligia Duruș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.  .La ora actuală, în județul Maramureș se desfășoară cercurile pedagogice pentru directori și directori adjuncți, inclusiv propunerile pentru calendar, metodologie și bibliografie care sunt afișate pe site-ul Ministerului Educației, iar propunerile pe care le fac directorii de școli se transmit Inspectoratului Școlar către Ministerul Educației la adresa de email dedicată. pentru a fi incluse, ulterior, în Metodologie”, explică Ligia Duruș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.  27 iulie este data propusă pentru susținerea probei scrise din cadrul examenului pentru ocuparea postului de director de școală.

27 iulie este data propusă pentru susținerea probei scrise din cadrul examenului pentru ocuparea postului de director de școală.

”Este prevăzut în Metodologie ca proba scrisă să dureze două ore, să existe 50 de itemi cărora să li se răspundă, iar punctajul mimin pentru a putea accede la etapa următoare, interviul, este de 7 puncte. Râmăne de văzut care va fi frma finală a Metodologiei și a anexelor sale, după data de 14 iunie”, menționează Ligia Dururș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.

La începutul săptămânii, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a organizat un work-shop, în cadrul cercului pedagogic al directorilor și directorilor adjuncți ai unităților de învățământ din zona Baia Mare. În cadrul acestei întâlniri online s-au discutat și aspect privind organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.