Pregătiri intense pentru examenul de BAC

Pregătiri intense pentru examenul de BAC
Cei care nu au trecut cu brio peste examenul de maturitate au posibilitatea sa se inscrie la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat pana maine, 15 iulie. Profesorii ii sfatuiesc pe toti cei care nu au pomovat examenul sa munceasca serios, in fiecare zi, deoarece cu mult exercitiu si perseverenta pot fi declarati admisi.
A doua sesiune de bacalaureat va debuta cu probele orale in zilele de 22-23 august cand va avea  loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Probele scrise incep pe 29 august, cu examenul la limba si literatura romana. Pe 30 va fi examenul scris la  limba materna, iar pe 31 august absolventii de liceu vor sustine proba obligatorie a profilului. Pe 2 septembrie va fi ultimul examen scris la proba la alegere a profilului si specializarii.  Elevii care se pregatesc pentru exmene se gandesc cu groaza la ce-i asteapta in august.
Cei care dintr-un motiv sau altul nu au promovat, au timp suficient, mai mult de o luna, sa se pregateasca pentru a doua sesiune a examenului de  maturitate.  Cei mai multi elevi resipinsi au fost la matematica silimba si literatura  romana. Profesorul de matematica, Danut Vraja, a explicat tuturor eleviilor care au cazut la matematica, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a  trece cu brio peste examen. “Pentru nota 5, elevii trebuie sa scrie ceva. Punctele notate cu A sunt cele mai usoare. Pentru o formula scrisa, profesorii ofera un punct…. Este important ca toate exercitiile sa fie parcurse.”
Interlocutorul nostru a sustinut ca secretul consta in munca si perseverenta. Iar regula se aplica la toate materiile nu doar la matematica.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.