Pozitia Uniunii Social Liberale fata de comasarea alegerilor: "Este sustinuta de o guvernare nelegitima si tot mai anti-democratica"

Pozitia Uniunii Social Liberale fata de comasarea alegerilor: "Este sustinuta de o guvernare nelegitima si tot mai anti-democratica"

Uniunea Social Liberală avertizează că respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani.
USL va sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor. "O analiză corectă ar trebui să ducă, în mod normal, la respingerea legii de catre Curtea Constituţionala, instituţie căreia îi cerem, măcar acum, o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie. Astăzi, 22 Decembrie 2011, prin respingerea moţiunii de cenzură, actuala putere a călcat în picioare principiile şi idealurile pentru care s-a luptat la Revoluţia din 1989. Atunci, românii au cerut dreptul de a-şi dedice soarta prin vot, au cerut pluralism politic, au cerut libertatea. Astăzi, PDL şi aliaţii săi au decis că oamenii pot să voteze doar când decide puterea politică, nu când o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic. În condiţiile în care preşedintele statului îşi permite să susţină că „stabilitatea” – adică menţinerea puterii – este mai importantă decât democraţia, este clar că România se situează deplin în afara valorilor Uniunii Europene. Uniunea Social Liberală va continua eforturile de a bloca transformarea României într-un stat autoritar, soluţia pe care Traian Băsescu, PDL şi aliaţii săi au ales-o, pentru a-şi creşte şansele de a se menţine la putere. Indiferent de instrumentele nedemocratice şi ilegale la care puterea apelează pentru a-şi maximiza şansele în bătălia electorală, USL va câştiga viitoarele alegeri, va forma Guvernul şi va trimite PDL în opoziţie pentru mulţi ani.", se arata intr-un comunicat de presa emis de PSD.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.