PORȚI DESCHISE: Elevii s-au arătat foarte interesați să descopere secretele muncii de polițist

PORȚI DESCHISE: Elevii s-au arătat foarte interesați să descopere secretele muncii de polițist

 Conform tradiției, Ziua Poliției este sărbătorită de oamenii legii alături de cetățeni. Acest lucru s-a întâmplat azi la Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș, cei mai interesați de eveniment fiind, ca de obicei, elevii. 

Curtea Inspectoratului Județean de Poliție a devenit azi neîncăpătoare pentru zecile de elevi de la școlile din Baia Mare. La eveniment au participat școlari de toate vârstele, veniți cu clasa pentru a-și satisface curiozitatea legată de munca pe care o desfășoară polițiștii. 
„Astăzi IPJ Maramureș a deschis porțile pentru cei dornici să descopere o parte din secretele muncii de polițist. Cei care au pășit pragul instituției au putut vedea îndeaproape o parte din tehnica folosită de polițiști pentru descoperirea, constatarea și combaterea infracționalității”, a declarat subinspectorul Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.  
Participanții la eveniment au putut vedea cu acestă ocazie îndeaproape echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, iar grupa canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică a prezentat exerciţii demonstrative de dresaj. De asemenea au fost prezenți și polițiștii rutieri, motocicleta atrăgând mulți curioși. 
„Arme, cătușe și multe alte lucruri frumoase”, a declarat un elev participant la eveniment.
„Multe chestii interesante. Câinii dresați mi-au plăcut mult și mă bucur că am venit”, a completat un alt elev.
„Astăzi am văzut mulți câini și am urmărit cum s-au luptat băieții din clasa noastră cu câinii, dar și câteva fete”, a adăugat o elevă.
„Am văzut câinii de poliție, pistoale și am fost pe o motocicletă”, a mai spus un elev.
Copiii au părăsit curtea Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș încântați de cele văzute și spun că ar dori să devină polițiști când vor fi mari. 
„Mie mi-ar plăcea să mă fac polițistă când voi fi mare, pentru că este o meserie frumoasă, prinzi hoți și dai amenzi”, a declarat o elevă.
„Pentru că aș avea câini de poliție și pistoale și aș putea prinde hoți”, a mai spus un elev.
Mâine și poliţiştii din Sighetu Marmaţiei vor primi vizitatori la sediul instituției.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.