Pompieri maramureșeni la World Rescue Challenge

Patru echipe din cadrul ISU București-Ilfov, ISU Iași și ISU Maramureș concurează în Spania în perioada 16-21 octombrie alături de cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din alte 15 țări.

Din 1999, Competiția Mondială de Salvare (World Rescue Challenge) reunește cele mai bune echipe de descarcerare și prim ajutor din întreaga lume.

Echipele vor trebui să gestioneze scenarii complexe elaborate de experții World Rescue Organisation, testând abilitatea, rapiditatea, îndemânarea, tehnicile de descarcerare și modul de aplicare a manevrelor de salvare a vieților victimelor cu fracturi, hemoragii, leziuni ale coloanei vertebrale și alte afecțiuni grave.

Aceste competiții de anvergură au rolul de a dezvolta capacitățile de intervenție, promovând învățarea de noi tehnici și prezentarea ultimelor tehnologii din domeniul salvării de vieți, lucrul în echipă și conștientizarea impactului accidentelor rutiere asupra pierderii de vieți omenești.

La competiția de anul trecut, desfășurată în Luxemburg, echipa de prim ajutor a ISU București – Ilfov a devenit campioană mondială la acordarea de prim ajutor calificat în traumă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.