Despre starea microelectronicii, la bibliotecă

La Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” a avut loc ieri conferința „Starea microelectronicii”, eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Ingineriei Electrice și Electronice (IEEE) România, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Grupul de firme Electro Sistem SRL. Manifestarea a beneficiat de prezența unor specialiști, precum și a unor tinere speranțe în domeniu, membri ai clubului de robotică Tech-X din cadrul Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Dr. ing. Ștefan Marinca, în calitate de președinte al Asociației Inginerilor Electroniști pe CIrcuite Integrate din România, a făcut o introducere în microelectronică, un domeniu de actualitate, folosind termeni pe înțelesul publicului larg. A vorbit despre topul invențiilor din secolul XX, dintre care cea mai importantă o socotește a fi tranzistorul.

Au avut intervenții online în cadrul conferinței doi profesori din Japonia. Toshihiko Hamasaki, de la Hiroshima Institute of Technology, a prezentat o lucrare despre istoria ultimilor 30 de ani din Japonia în domeniul industriei semiconductorilor. Apoi professor emeritus Haruo Kobayashi, cu prelegerea Istoria colaborării dintre cercetare și industrie în domeniul designului de circuite analogice la Universitatea Gunma, Japonia. Conf. dr. ing. Marius Neag, titularul disciplinei de microelectronică de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și IT din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, a prezentat programele de studiu din cadrul facultății, precum și oportunitățile de carieră pe care le au tinerii absolvenți de microelectronică la noi în țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.