VIDEO | Poluare accidentală cu ape de mină a râului Cavnic

Autoritățile județene au fost anunțate prin apelarea numărului de urgență 112 despre o poluare accidentală a râului Cavnic cu ape de mină. Prefectul județului Maramureș a precizat că apa de mină deversată în râul Cavnic provine din tunelul fostei flotații miniere.

Apa de mină din galerie, dar și râul Cavnic prezintă o culoare gălbuie specifică coloristicii metalelor existente în zonele fostelor perimetre miniere. S-a intervenit pentru neutralizarea apelor de mină.  De asemenea, specialiștii au prelevat probe de apă de la debușarea din tunel, dar și din secțiunile caracteristice de pe râul Cavnic care vor fi analizate în laborator pentru evaluarea stării de calitate. Fenomenul de poluare accidentală are caracter local. Situația este monitorizată și se procedează la verificarea cursului râului Cavnic.

Deocamdată nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă pe cursul râului Cavnic. În funcție de dinamica evoluției și pe măsură ce vor fi finalizate cercetările cu privire la deversarea apelor de mină și poluarea accidentală a râului Cavnic se va comunica pe fluxul operațional la nivel centrale datele. Aceste informații vor fi făcute publice, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.