Poliţiştii maramureşeni au descoperit în 7 luni 28 de utilaje furate din strainatate a caror valoare se ridica la aproximativ 1.500.000 euro

Poliţiştii maramureşeni au descoperit în 7 luni 28 de utilaje furate din strainatate a caror valoare se ridica la aproximativ 1.500.000 euro

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat si indisponibilizat încă un utilaj in valoare de peste 60.000 de euro, despre care se detin date si informatii ca este furat din străinătate. In baza unor date si informatii detinute, la nivelul IJPF Maramures a fost organizată, sub coordonarea procurorului DIICOT- Structura Centrala, o acţiune specifică în vederea descoperirii unor utilaje suspecte a fi furate din strainatate.
         Astfel, în după-amiaza zilei de 28 iulie a.c., poliţiştii de frontieră maramureşeni au identificat la domiciliul numitului Szabolcs T., din jud. Satu Mare, un tractor marca  Lamborghini Premium. În urma controlului efectuat s-a constatat că seria de şasiu pansonată prezinta urme de falsificare şi există suspiciuni că acesta este furat din Italia.
         Proprietarul a declarat ca a cumpărat tractorul de la un cetăţean italian in cursul anului 2009, a carui identitate nu o cunoste.
         In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de  complicitate la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajul, in valoare de peste 60.000 euro a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetărilor.
         Acestea sunt continuate de catre procurorul DIICOT-Structura Centrala si lucratori din cadrul IJPF Maramures delegati, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.
         Mentionam faptul ca de la inceputul anului si pana in prezent la nivelul IJPF Maramures au fost descoperite 28 de utilaje furate din strainatate a caror valoare se ridica la aproximativ 1.500.000 euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.