Elevii nemulţumiţi de liceul la care au fost repartizaţi, pot să se transfere la altă unitate şcolară, doar la finele clasei a IX-a

Elevii nemulţumiţi de liceul la care au fost repartizaţi, pot să se transfere la altă unitate şcolară, doar la finele clasei a IX-a

Exista  foarte multi parinti maramureseni care s-au aratat nemultumiti de unitatea scolara la care au fost repartizati copiii lor la finele clasei a VIII-a. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Maramures sustin ca nu exista o rezolvare pentru aceste reclamatii, elevii trebuie sa isi asume in totalitate vina, pentru ca, sustin acestia, fie nu au completat suficiente optiuni fie nu au invatat, iar media obtinuta nu le-a permis sa se incadreze la unitatea de invatamnt dorita .
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Marmures, Pavel Filip,  ne-a declarat ca in ultima perioada s-a inmultit numarul parintilor care au solicitat transferarea copiilor lor,la  alta unitate de invatamant, decat cea la care au fost repartizati de calculator. Raspunsul nu a fost insa unul pozitiv. Cei care doresc sa se transfere, o vor putea face doar la finele clasei a IX-a.

Trebuie sa mentionam ca elevii care doresc sa se transfere la finele clasei a IX trebuie sa stie ca acest lucru va fi posibil numai in cazul in care elevul reuseste sa obtina media generala echivalenta cu cea a ultimului intrat la liceul unde doreste sa se transfere. De asemenea trebuie sa primeasca acceptul atat din partea liceului la care urmeaza sa invete cat si de la liceul la care a fost repartizat initial.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.