Poliţiştii maramureşeni alături de populaţie, în perioada sărbătorilor pascale

Poliţiştii maramureşeni alături de populaţie, în perioada sărbătorilor pascale

Poliţia judeţului Maramureş este pregătită de Sărbătorile de Paşti pentru a asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor. La nivelul judeţului s-au anunţat manifestări publice de amploare şi slujbe religioase la care se estimează, per total, să participe mii de persoane.
Peste 300 de lăcaşuri de cult de pe raza judeţului Maramureş vor avea activităţi religioase la care sunt invitaţi şi oaspeţi străini sau demnitari publici. Practic, aproape întreaga populaţie a judeţului este angrenată în aceste manifestări.
Pentru asigurarea condiţiilor optime de siguranţă publică în perioada  premergătoare şi pe timpul Sărbători Pascale, conducerea IPJ Maramureş a stabilit un plan de măsuri astfel încât, în fiecare zi, înainte sau pe timp de sărbătoare, să fie prezenţi poliţişti alături de cetăţeni.
În noaptea de Înviere, pe raza municipiului Baia Mare se vor afla atât poliţişti de la formaţiunile rutiere cât şi din dispozitivele de ordine publică, cu precădere în jurul lăcaşurilor de cult la care se preconizează participarea a cel puţin 1.500 de persoane.
La nivelul judeţului, pe întreaga perioadă a Sărbătorilor, vor lucra zilnic, în schimburi, circa 200 de poliţişti de la Ordine publică şi 50 de poliţişti de la formaţiunile rutiere. Şapte autospeciale dotate cu radar vor fi amplasate zilnic pe principalele artere de circulaţie. De la serviciile judiciare sunt programaţi peste 35 de poliţişti în fiecare zi iar de la Serviciile de Investigare a Fraudelor, Arme şi substanţe periculoase, la datorie se vor afla, în medie, câte cinci specialişti. În rezervă, au fost prevăzute 35 de efective, care să poată interveni în caz de nevoie.
În total, 240 de patrule pedestre se vor afla în dispozitive pe întreaga perioada, atât înainte cât şi în timpul Sărbătorii Pascale iar 210 patrule motorizate vor circula pe tot teritoriul judeţului pentru prevenirea incidentelor.
Formaţiunile operative din teren vor fi secondate de aproximativ 40 de poliţişti din structurile suport, de la ofiţeri de serviciu, dispeceri, de la arest, cazier şi până la mecanici şi secretare, care vor asigura bunul mers al activităţii de poliţie.
Sperăm că prezenţa poliţiştilor alături de cetăţeni va descuraja răufăcătorii şi va asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii a manifestărilor dedicate Sărbătorii de Paşti, atât de preţuite de maramureşeni.
Cu această ocazie, poliţiştii maramureşeni adresează urări de sănătate şi fericire maramureşenilor, în slujba cărora, cu onor, se află şi le urează Paşti Fericite! în linişte şi siguranţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.