Polițiști la discuții cu copiii în cadrul programului Tedi – Școala Siguranței

Tedi – Școala Siguranței este unul dintre cele mai ample și îndrăgite programe educative care se derulează la nivel național de mai mulți ani și care-i învață pe copiii de clasa I cum să fie în siguranță pe stradă, acasă, la școală și în perioada vacanțelor.

Programul este inițiat de Tymbark Maspex România și brendul Tedi împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română.

Ieri, polițiștii de prevenire de la IPJ Maramureș au răspuns prezent la o activitate desfășurată la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare.

Polițiștii au intrat în universul celor mici, cu grijile, preocupările și pericolele specifice vârstei. Au povestit cu copiii despre siguranța lor oriunde s-ar afla, la plimbare într-un parc, la joacă, cu bicicleta, acasă, la școală. Au povestit despre reguli, ce au voie și ce nu au voie să facă, despre importanța respectării regulilor, precum și despre consecințele încălcării regulilor.

De asemenea au povestit despre modul în care trebuie să reacționeze și să acționeze atunci când s-au rătăcit. Cui pot cere ajutorul, ce informații trebuie să cunoască despre ei. Discuțiile au fost încântătoare. Copiii au fost deschiși, curioși, inteligenți și plini de spontaneitate.

Polițiștii de prevenire vor mai participa și la alte activități, la braț cu Tedi, pentru că siguranța copiilor contează!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.